Pohjantähti-sprintti 2020

Avoin kansallinen kaksiosainen sprinttisuunnistuskilpailu.

Oulussa lauantaina 5.9.2020


Aamupäivän tulokset päivitetty 6.9 klo 15:30

Ammupäivän tulokset ja väliajat sekä yhteistulokset on päivitetty, koska lähtökello oli aamulla 41s pielessä.


Veryttelyalue

Verryttely on sallittu ainoastaan lähtöviitoituksella sekä Tuiran puolella viitoituksen itäpuolella.

Veryttelyalue

Ennakko 25.8

Pohjantähti-sprintti lauantaina 5.9. tarjoaa taas mahdollisuuden viimeistellä virettä SM-sprinttiin. Sprintti sisältää kaksi erillistä starttia ja tulokset muodostuvat yhteisaikojen mukaan. Iltapäivän sprintin yhteydessä on myös Oulurastit.

Alueena käytössä on Alppila ja Länsi-Tuira, sisältäen pääosin sprinttisuunnistuksen kannalta uutta aluetta. Alueen eteläosaa käytettiin SM-sprintin karsinnassa. Kuten aina Pt-sprintissä, alueet sopivat sprinttiin mainiosti. Nyt alueelta löytyy myös Oululaisittain poikkeavasti jonkinlaiset korkeuserot, korkein kohta (Alppilan mäki) on yli 20m merenpinnasta. SM-sprintissä käytössä olleelle alueelle ratamestarit lupaavat ’erilaista’ käyttöä eli radoille etsitään karsintaratoihin verrattuna uusia haasteita. Kartan mittakaavana käytetään sarjoittain samaa kuin SM-kisoissa eli ikäihmisille tulee 1:3000 käyttöön, mikäli se on käytössä myös SM-kisoissa.

Alueen on eteläosan kartoittanut SM-sprintin kartoittaja Petri Karjalainen ja pohjoisosan Panu Hyvönen. Ratamestareina toimivat Pt-sprintteihin aikaisemminkin ratoja laatineet Panu Hyvönen ja Sampo Rahko.

Kilpailualue on julistettu harjoituskieltoon (tarkemmin oheisessa kuvassa), kielto kattaa suunnistusharjoittelun. Kilpailupäivänä ennen kilpailua liikkuminen on kielletty kokonaan, kilpailupaikalle saapumiseen ja verryttelyyn sallitut alueet kuvataan tarkemmin kutsussa ja kilpailuviikolla julkaistavassa kilpailuohjeessa.

Ouluun kannattaa tulla viikonlopuksi suunnistamaan myös kauempaa, sillä perjantai-iltana on tarjolla AM-yö ja sunnuntaina AM-sprintti Ylikiimingissä. Kisoissa noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia, näistä löytyy tietoa kilpailukutsusta ja -ohjeista.

Karttapalat

Kartta

Kartta

Harjoituskielto

Oheen rajattu alue on harjoituskiellossa. Lajisääntöjen mukaisesti kaikki liikkuminen alueella on kiellettyä kaksi viikkoa ennen kilpailua.

8.132 Sprinttikilpailun täysi kilpailu- ja harjoittelukielto astuu voimaan kaksi viikkoa ennen kilpailupäivää. Tämän jälkeen kaikki liikkuminen kilpailu- ja harjoittelukieltoalueella on kiellettyä.

Harjoituskielto

Kilpailu:


Lähtölistat:


Tulokset:

Tulokset aamupäivä
Väliajat aamupäivä
Tulokset iltapäivä
Väliajat iltapäivä

Yhteistulokset

Majoitus:

"Kysy majoitusta..."