XVI Pohjantähtirastit 2021

Keskimatkan ja pitkänmatkan suunnistuskilpailut.

Oulun Ylikiimingissä 15.-16.5.2021


Liiton Koronaohjeita päivitetty (13.5)

Ohjeistus liiton sivuilla


Omatoimirastien karttoja (13.5)

Pohjantähden omatoimirastien karttoja (5€/kpl) saa kisainfosta.


Majoitustarjous Arina hotellissa

Kisaajille on varattu majoituskiintiö ajalle 15.-16.5.2021

Huonehinta:
90 €/vrk/1h tai 2h huone
Hintaan sisältyy alv, buffet aamiainen sekä kuntoiluhuoneen ja asiakassaunan käyttö. Mahdollisista lisävuoteista veloitamme 20 €/vrk

Huoneet ovat varattavissa 11.5.2021 saakka tunnuksella BPOHJANTAHTI
Myyntipalvelustamme:
+358 (0) 8 3123 111
sales.oulu(at)sokoshotels.fi
ja netistä:
https://www.sokoshotels.fi/fi/oulu/sokos-hotel-arina
nettivarauskoodi: BPOHJANTAHTI

Arina

Kivikautinen Rekikylä kutsuu suunnistajat Ylikiiminkiin

Poikkeuksellisen sinnikkäästi Pohjois-Pohjanmaata otteessaan pitävä talvi väistyy viimeinkin, kun Pohjantähtirasteilla kisataan Ylikiimingin Rekikylässä.

Rekikylässä on sijainnut huomattavaa kivikautista asutusta ja arkeologit ovatkin paikallistaneet alueelta yli sata kivikautista asutuspainaumaa. Suunnistaja voi karttaa ja maastoa tutkiessaan havaita näitä painaumia. Toisin kuin monet muut kivikautiset asuinpaikat, Rekikylän kivikautisen asutuksen jäänteet ovat saaneet maata maastossa kohtuullisen rauhassa.

Suunnistajia odottaa maastossa myös toisenlainen kivikausi. Rekikylä tunnetaan järkälemäisen suurista kivistä, jotka toimivat myös vapaakiipelijöiden harjoituspaikkoina. Kartoittaja Petri Karjalainen onkin saanut olla tarkkana muun muassa kivikuvausta pohtiessaan:

– Kartta on tehty viimeisen kuvausohjeen mukaisesti. Pohja-aineistona on ollut laserkeilausaineisto, ilmakuva ja vanha suunnistuskartta. Maastossa on sekä nopeakulkuista kangasmaastoa että hitaampaa kivikkopohjaista aluetta. Kiviä on paikoin tosi runsaasti. Toki isoja avosoitakin löytyy ja ylikiiminkiläistä katajapuskaa. Juminkankaan päälle noustessa korkeuseroa tulee 25 metriä.

Maastossa on kilpailtu Kalevan rastiviesti vuonna 2004 Ylikiimingin Nuijamiesten järjestämänä. Silloin käytössä oli kartta, joka oli alueelle poikkeuksellisesti laadittu 5 metrin käyräväliä käyttäen.

Karjalaisen auringontarkalle kartalle on Timo Karppinen laatinut suunnistajien taitoja ja fysiikkaa monipuolisesti koettelevat radat.

Kun kuntosuunnistukset ajanotolla ovat ainakin vielä toukokuun ajan tauolla, onkin hyvä aika hankkia lisenssi ja tulla kisaamaan Rekikylän kivikautiseen maisemaan!

Järkälemäiset kivet tarjoavat suunnistajan kaipaamia maamerkkejä Rekikylän nopeilla kankailla.

Rekikylä