Kilpailupaikka, Turkan Ratsurinne. Tutustu!

Turkan Ratsurinne

Kuvasatoa viikonlopun kisoista

Kuvia metsästä ja naisten ja miesten pääsarjojen voittajakolmikot.


Sampo

Sampo Rahko (Pohjant) miesten pääsarjan voittaja.


Erkki

Erkki Argillander VaKa.


Timo

Timo Ronkainen KEV.


Tuomas

Tuomas Oikarinen OH.


Naiset

3.Maria Laitinen YlikNM, 2.Saana Rahko Pohjant, 1.Annika Vaara LapVe


Miehet

2.Hannu Niemelä RasTiimi, 1.Sampo Rahko Pohjant, 3.Jouni Kujala Pohjant


Lähtölistat päivitetty 15.5.2015 klo 17:15

Muutama kilpailija on lisätty ja EMITtejä on korjattu.
Muuten listoihin ei ole tehty muutoksia.


Lähtöajat julkaistu 14.5.2015

Lähtöajat ja kilpailuohjeet löytyvät nyt tältä sivulta.


Rastit rupeavat olemaan maastossa

Helatorstaina vietiin sateisessa säässä rasteja maastoon.

Kivikko

Kivikko

Kivi

Pohjantähtirasteilla pääsee myös hevosen selkään

Toukokuussa kilpailtavien Pohjantähtirastien kilpailukeskuksena toimii Turkan Ratsurinne. Se sijaitsee Oulun Sanginsuussa, Oulujoen rantamaisemissa, n. 16 kilometriä Oulusta. Arto ja Satu Turkan suopea suhtautuminen mahdollistaa tämän vuotisen kilpailun järjestämisen. Arto on itsekin pitkän linjan suunnistaja ja hän haluaa näin mahdollistaa kotitilansa lähellä olevien hyvien suunnistusmaastojen käyttämisen.

Satu ja Arto Turkka perustivat Turkan Ratsurinteen v. 2011. Uusi talli valmistui seuraavana vuonna. Tilalla on tällä hetkellä 23 hevosta. Suurin osa on omia hevosia ja poneja. Lisäksi tallilla on yksityisomistuksessa olevia hevosia täysihoitopaikalla. Nuorin hevonen on juuri syntynyt orivarsa, j oka on suomenhevostamma Katin Purjettaren toinen varsa.

Ratsurinne on ennen kaikkea ratsastuskoulu. Siellä annetaan ratsastuksen opetusta, ratsastustunteja, järjestetään maastoratsastuksia ja leirejä. Tiiviissä yhteistyössä toimiva urheiluseura, Ratsastusseura Team Ratsurinne, järjestää paljon erilaisia tapahtumia, esim. esteratsastuskilpailuja, kouluratsastuksia, kepparikisoja ja talvella hiihtoesteratsastuksia.

- Kesällä toimintamme painottuu leireihin. Meillä on ensi kesänäkin kymmenen viikkoa kesäleirejä, jotka ovat tosi suosittuja, Satu kertoo.

Satu Turkka

Satu Turkka

Tärkeä osa Ratsurinteen toimintaa on erityisryhmien tukeminen. Ratsurinteellä järjestetään sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Siinä erityisiä tarpeita omaavat ihmiset saavat toimia hevosten kanssa talliaskareissa ja samalla harjaannuttaa vuorovaikutustaitojaan. Sadulla on pitkä kokemus työskentelystä kehitysvammaisten parissa. Myös muut erityisryhmät, kuten CP-vammaiset ja mielenterveyskuntoutujat, käyttävät Ratsurinteen palveluja kuntoutuksessa.

Tilan isäntä Arto häärii tallilla yleismiesjantusena; Häneltä sujuvat niin tallimestarin, konemiehen, rehuntekijän, auraajan kuin remontoijankin työt. Tarvittaessa Arto avustaa erityisryhmissä. Talvella Arto antaa kaupungilla rekiajelua hevosella, kesällä hääparit voivat pyytää kulkuneuvokseen hevosvankkureita.

Omistajien lisäksi tallilla työskentelee ratsastuksen- ja vammaisratsastuksenohjaajana Anne Heiskanen ja harrasteohjaajana Johanna Kiviniemi. Heidän apunaan tallilla touhuaa myös Saarijärven Enni.

Pohjantähtirastien aikaan on mahdollisuus tutustua tallin toimintaan. Hevoset ovat päivällä ulkona laitumella kaikkien ihasteltavina. Halukkaille järjestetään talutusratsastusta.

Valma Karjalainen

Satu Turkka

Hevoset kesälaitumilla

Tarkastuskäynti kilpailupaikalla 9.4.2015

Järjestäjien paleveria 9.4. kisakeskuksessa Turkan Ratsurinteellä.

Järjestäjät

Viimeisellä rastilla on vielä paljon lunta 10.4.

ViimeinenRasti

Lumettomia kankaitakin jo löytyy.

Kangas

Pohjantähtirastit 2015

XXII Pohjantähtirastit suunnistetaan 16.5.-17.5.2015 Oulujokivarressa Pilpakankaan ja Pilpajärven ympäristössä. Maasto on parasta oululaista. Vaikka kilpailukeskus on molempina päivinä sama, maastot ovat kuitenkin täysin erilaiset.

Lauantain keskimatka suunnistetaan nopeakulkuisella Pilpakankaalla, missä on viimeksi pidetty Oulurastit vuonna 2007.

Sunnuntain pitkämatkan kilpailu pidetään huomattavasti hidaskulkuisemmassa ja peitteisemmässä maastossa kuin lauantaina. Sunnuntain kilpailualue on ollut tauolla suunnistustapahtumista pitempään. Alue on sama, josta on Oulun Suunnistajien ensimmäinen suunnistuksen erikoiskartta vuodelta 1972. Tuolloin kartan mittakaava oli 1:25 000. Viimeksi maastossa on pidetty Kalevan Rastiviestit kolmekymmentä vuotta sitten, vuonna 1985.

Lapsille on tarjolla molempina päivinä turvalliset radat kangasmaastossa kilpailukeskuksen lähimaastossa.

Kilpailun kartta on Urpo Niemelän tekemä. Kartta on selkeä ja tasalaatuinen. Kartoitustyö on tehty laserkeilausaineiston perusteella ja siinä on hyödynnetty gps-tekniikkaa. Näin kartassa ei ole heittoja ja pienimmätkin kohteet ovat varmasti oikeilla paikoillaan.

Kilpailun johtaja on Vesa Halonen. Lauantain ratamestari on Heikki Grekelä, sunnuntain Petri Karjalainen. Valvojana toimii Jari Lehtosaari.

Tervetuloa SK Pohjantähden perinteisiin kevään kansallisiin!


Lauantain kisa suunnistetaan vauhdikkaassa kangasmaastossa.

Kangasmaasto

Sunnuntaina on tarjolla huomattavasti peitteisempää ja hidaskulkuisempaa aluetta.

Hidasmaasto