Kultainen kompassi -cup (7.5.2014)

Pohjantähtirastit on myös Kultainen kompassi -cup karsintakilpailu.

Kultainen kompassi -cup on Suomen Suunnistusliiton ja suunnistusalueiden yhteistyössä toteuttama 14-sarjan suunnistuscup, joka käsittää neljä alueellista karsintakilpailua ja valtakunnallisen finaalin. Finaaliviikonlopun ohjelmassa on myös leiri 13-14-vuotiaille. Cup järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2009.

Kultainen kompassi -cupin tavoitteena on lisätä 13- ja 14-vuotiaiden suunnistavien tyttöjen ja poikien kilpailumahdollisuuksia ja kilpailemisen haasteita sekä aktivoida alueen kilpailutoimintaa.

Tässä alueen Kultainen Kompassi karsintakisat joiden perusteella valitaan alueen joukkue Kultainen Kompassi finaaliin joka on 14.9.2014, järjestävä seura on Kangasala SK.

17.-18.5.2014 Sk Pohjantähti, Pohjantähtirastit

26.-27.7.2014 Syötesuunnistus, PudU

9.8.2014 AM pitkä Koskelankylän Riento

KultainenKompassi

Ratamestarin terveiset (28.4.2014)

Pohjantähti -rastit kilpaillaan tänä keväänä Pulkkilan Haapavuoressa Uljuan tekoaltaan eteläpuolella. Kilpailumaasto on varmasti monelle tuttu valtatie 4:n tiemaisemasta, jossa kalliot kiinnittävät suunnistajan huomion. Viimeksi Haapavuoren maastossa on pidetty kansalliset kilpailut vuonna 1990.

Haapavuoren maasto muodostuu pienipiirteisistä kallio- ja kumparealueista sekä niiden välisistä tasaisista kankaista ja soista. Parhaimmilla kallioalueilla suunnistuksellisuutta lisää Pohjois-Pohjanmaan mittakaavassa merkittävät paikalliset korkeuserot. Kilpailumaasto on pääosin hyväkulkuista, mutta korkeavarpuiset suot ja osin kivikkoinen maastopohja lisäävät maaston raskautta. Alueen luontoreitit ja polut erityisesti kilpailukeskuksen lähialueilla mahdollistavat myös lasten ratojen laadinnan.

Pohjantähti -rasteilla kilpaillaan lauantaina keskimatkoilla ja sunnuntaina pitkillä matkoilla.

Haapavuoren maasto luo puitteet täysipainoiseen ja suunnistukselliseen keskimatkan kilpailuun. Juoksuvoiman lisäksi onnistunut suoritus edellyttää tarkkaa ja oleelliset kohteet oivaltavaa suunnistusta pienipiirteisillä alueilla.

Sunnuntain pitkät matkat ovat sääntömääräisiä hieman lyhyemmät ja esimerkiksi miesten pääsarjaradan pituus on 8,1 km. Radoilla on pyritty hyödyntämään kilpailumaaston pienipiirteisimpiä ja vaativimpia alueita. Radat ovat siten varsin runsasrastisia. Radoille on kuitenkin pyritty tuomaan normaalimatkoille ominaisia suunnistustehtäviä pidemmillä reitinvalintaväleillä.

Jouni Mäkäräinen, ratamestari


Kovakuntoinen ratamestari kävi lauantaina 26.4. tarkistamassa kaikki rastipisteet.

RM


Pohjantähtirastit lähestyy (23.4.2014)

Kisamaastossa oli vielä 11.4. jonkin verran lunta.
Pääsiäisen lämpimät säät ovat sulattaneet viimeisetkin lumet.

Kisamaasto

Jyrkännerasti odottaa suunnistajia.
Pulkkilaan ovat tervetulleita niin kilpailijat kuin kuntosuunnistajatkin.

Jyrkänne

Pohjantähtirastit 2014

Suunnistuskerho Pohjantähti järjestää XI Pohjantähtirastit 17.-18.5.2014 Pulkkilan Haapavuorella. Lauantaina kilpaillaan keskimatkoilla ja sunnuntaina on vuorossa pitkä matka. Kilpailupaikka sijaitsee Oulusta nelostietä etelään päin 83 km.

Pohjantähti tekee yhteistyötä Pulkkilan Ponnen ja Siikalatvan kunnan kanssa. Kilpailun kartta jää kisan jälkeen näiden yhteistyökumppaneiden käyttöön. Alueelle valmistuu myös pysyvä kiintorastisto. Se täydentää hyvin jo valmiina olevaa ulkoilualueen luontopolkua ja nuotiopaikkoja.

Maasto on vaativaa suunnistuskilpailua varten mitä parhain. Kilpailualueelta löytyy korkeuseroja, kallioita ja todella pienipiirteistä aluetta. Lapsille pyritään tekemään radat alueen poluille kangasmastoon. Kilpailukeskus sijaitee vasta uudelleenkunnostetulla Uljuan moottoriradalla, jossa on riittävästi tilaa myös autojen parkkeeraukseen.

Päätoimihenkilöt: kilpailun johtaja Vesa Halonen, ratamestari Jouni Mäkäräinen, valvoja Jukka Koirikivi (SiSe), kartta Petri Karjalainen.


Haapavuorelta on komeat näkymät Uljuan altaalle

Näkymä altaalle

Kilpailualueelta löytyy kalliomäkiä ...

Kalliomäki

... jylhiä kallioita ...

Kallio

... mahtavia kivikoita ...

Kivikko

... ja hyvä kilpailukeskus.

Kilpailukeskus