Pohjantähtirastit 12.-13.5.2012

Järjestyksessään yhdeksännet Pohjantähtirastit järjestetään kaksipäiväisenä kansallisena kisana 12.-13.5.2012. Lauantaina suunnistetaan keskimatkan kilpailu ja sunnuntaina, äitienpäivänä on vuorossa pitkämatka.

Kilpailupaikkana toimii Tyrnävän ampumarata, jossa on hyvät puitteet kisojen järjestämiseen. Kilpailumaasto on kevään kilpailuihin sopivaa nopeakulkuista kangasmaastoa. Suot eivät ole maastossa juurikaan hidasteena. Miesten pääsarjan kilometrivauhti on lähellä 5 min/km.

Alueella ei ole viime vuosina pidetty suunnistuskilpailuja. Vuonna 2003 maastossa pidettiin yösuunnistuksen aluemestaruuskilpailut ja koululaissuunnistukset.


Mallikartta

Mallikartta

EMIT numeroiden tarkistus

Tarkastakaa ilmoittautumislistoista, että EMIT numero on oikein. Jos et ole muistanut tallentaa EMIT tietoja IRMAan niin ne eivät myöskään näy ilmoittautumisessa. Puuttuvia EMIT numeroita voi ilmoittaa osoitteeseen kilpailut(at)skpohjantahti.fiRatamestarin maastokäynti 28.4.2012

Kävin aurinkoisena lauantaina 28.4. merkkaamassa kaikki rastipisteet. Karttaan tein vielä muutamia pikkukorjauksia. Kilpailualueella ei ole tehty hakkuita talven aikana. Lumet ovat hävinneet parissa viikossa Polvenkankaan maastosta lähes täysin. Lunta on enää pienissä laikuissa. Mitään "lammikoita" sulamisvedet eivät ole jättäneet. Alueen muutamissa ojissa on vettä, mutta ne ovat jo nyt helposti ylitettävissä. Mikäli lunta ei tule lisää, näyttää siltä, että äitienpäiväviikonloppuna suunnistetaan täysipainoinen kilpailu mukavassa ja vauhdikkaassa kangasmaastossa.

tv ratamestari Petri Karjalainen

Lumet ovat hävinneet lähes täysin

Maasto1

Maasto2


Tutustumiskäynti kisapaikalla 11.4.2012

Lunta riitti vielä kuukautta ennen kisoja.

Ratamestari miettiin viimeisen rastin paikkaa

RTM

Lunta kengässä loppuviitoituksella

Loppuviitoitus

Pesupaikka

Pesupaikka


Ratamestarin maastokäynti 4.4.2012

Kilpailukeskus lumisena

Kilpailukeskus

Runsaasti pientä käyrämuotoa

Maasto1

Maasto2