Avoin P-P AM-pitkä ja AM-keskimatka 2017

Avoin Pohjois-Pohjanmaan AM-pitkä ja AM-keskimatka suunnistetaan Oulun Sanginsuussa 19.–20.8.2017.

Lauantaina suunnistetaan AM-pitkämatka ja sunnuntaina AM-keskimatkan kilpailu.


Ratamestarin lausunto (4.8)

Pitkän matkan kilpailu suunnistetaan Pilpaojan maastossa Sanginjoen itäpuolella. Alueella on viimeksi suunnistettu n. 30v sitten ja uusi kartta on valmistunut tänä vuonna.

Kartan aluella on monenlaista maastoa, laakeita kankaita ja niiden välissä soita ja ojia, talousmetsää, taimikoita, viljapeltoja. Korkeuserot ovat enimmillään 10-15m ja yhdellä mäkialueella on jopa hieman avokalliota. Jonkinverran on polkuja ja metsätietä, lisäksi alueella kulkee Pilpaojan luontopolku pitkospuineen. Kangasalueen korkeimmilla kohdilla maastopohja on enimmäkseen kivikkoista mutta myös hyväkulkuista metsää löytyy. Kannattaa huomata että kartalle merkittyjen kivien päällä on usein paksu kerros sammalta.

Pitkän matkan kilpailuradoille on pyritty saamaan pitkiä rastivälelejä ja reitinvalintamahdollisuuksia. Pahimpia ryteikköjä on kierretty ja useat radat kulkevat ristiin melko pienellä alueella, olkaa tarkkana että suunnistatte oikeaa rastiväliä. Pitemmillä radoilla ylitetään kartan halki kulkeva luonnontilassa oleva ja mutkitteleva Pilpaoja. Oja on paikoitellen melko syvä ja jyrkkäreunainen, ylitys on suositeltavaa ainoastaan karttaan merkityistä ylityspaikoista.

Keskimatkan kisa käydään Pilpakankankaan alueella, jossa on aikaisemmin pidetty mm. oulurasteja. Maasto on pääasiassa hyvin nopeakulkuista ja tasaista, melko avointa, kuivaa kangasta, jossa on myös polkuja. Paikoitellen vauhtia hidastaa hakkuujäte ja korkea varvikko suoalueilla.

Molempina päivinä maali on samassa paikassa Pehkolanlammen parkkipaikalla.

Terveisin,
Ratamestari

Kivi

Rastipukki ollut valmiina kiven vierellä yli 30 vuotta


Avokallio

Avokalliomäki